Spanning

Kristina Ohlsson – Ongewenst

Scandinavische thrillers hebben een bepaalde aantrekkingskracht op mij. De boeken lijken meer mysterieus; de verhalen zich afspelen in een ver land hier vandaan. Enkele mijn van favoriete auteurs komen uit het noorden, denk bijvoorbeeld aan Camilla Lackberg, Jussi Adler-Olsen, Henning Mankell en Arnaldur Indridason.

Maar een auteur die ik nog niet ontdekt had, was Kristina Ohlsson. Haar debuut heet Ongewenst en gaat over de ontvoering van een klein meisje uit een overvolle trein. Inspecteur Alex Recht en zijn team, geholpen door onderzoekster Fredrika Bergman onderzoeken de zaak. Het lijkt op een ruzie over de voogdij, maar wanneer het kleine meisje dood gevonden wordt  met het woord ‘Ongewenst’ op haar voorhoofd, verandert dit alles aan de zaak.

1001004008503984

De dood van het meisje is het begin van een ingewikkeld en aangrijpend onderzoek. Wanneer er een tweede meisje wordt ontvoerd en vermoord begint de tijd te dringen. Wie is deze moordenaar en wat is zijn motivatie. Hoewel de kinderen het woord ‘Ongewenst’ op het voorhoofd hebben staan, lijken zij door hun ouders zeer gewenst. Alex Recht komt erachter dat de ouders van de meisjes iets gemeen hebben. Wanneer dit ontdekt wordt, gaat het verhaal in een sneltreinvaart verder naar de ontknoping.

Het boek leest prettig en het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. Hoewel de spanning meeviel, heeft de auteur een fijne schrijfstijl en door de korte hoofdstukken blijft het overzichtelijk. Kristina Ohlsson heeft een goed debuut neergezet dat nieuwsgierig maakt naar het volgende boek.

Waardering ***

 

6 thoughts on “Kristina Ohlsson – Ongewenst

    1. Ja, fijne schrijfstijl he? Ik wil haar andere boeken ook lezen, ben best benieuwd hoe de personages zich gaan ontwikkelen!
      Is Engelenbewaarders deel 2?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *