Spanning

Joe Hill – Zwart Hart

Op het boekenfestijn in mei hoefde ik niet lang te twijfelen. De achterflap van Zwart Hart sprak mij wel aan; duister en mysterieus. Het boek lag dan ook binnen no-time in mijn mandje heeft dan ook niet  lang op mijn NTL-stapel gelegen. Het boek is het debuut van Joe Hill, de zoon van de legendarische Stephen King. Daardoor creëert het bij de lezer al hoge verwachtingen.

zwarthart

Zwart Hart gaat over Jude Coyne. Een hardrock-ster die hard op weg is de rest van zijn leven bij huis te slijten, samen met zijn vriendin en groupie Georgia. Een van zijn grootste hobby’s is het verzamelen van lugubere voorwerpen. Daarom hoeft hij ook niet lang na te denken wanneer er op Ebay een geest te koop staat. Niet lang daarna wordt er een pak bezorgd; het huis van de geest. Wanneer Jude wordt opgebeld door de verkoopster van de geest, weet hij dat hij iets in werking heeft gezet dat niet meer gestopt kan worden. Samen met zijn vriendin Georgia en zijn twee honden beleeft hij een grote nachtmerrie.

Het boek kan je echt als ‘King-boek’ bestempelen. Van sommige passages gingen mijn nekharen echt overeind staan, maar overall vond ik het vrij voorspelbaar.  Het verhaal is mij dan ook niet goed bijgebleven. Bij het schrijven van de recensie moest ik goed mijn best doen om het verhaal te herinneren.

Waardering **

7 thoughts on “Joe Hill – Zwart Hart

    1. Blijkbaar ben je niet de enige, want ik ben ook geen fan van King. Zijn boeken pakken mij niet, sommige films wel maar ook niet allemaal…

    1. Ik zou het boek wel gaan lezen Mieke! Op ezzulia en crimezone krijgt het hogere waarderingen!
      Misschien kan jij het als echte King-fan wel waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *