Spanning

David Baldacci – Samenzwering

Het laatste boek dat ik in mijn vakantie in Griekenland gelezen heb, is Samenzwering van David Baldacci. Het boek gaat over Oliver Stone, klusjesman op een kerkhof  en eigenaar van een tent die recht tegenover het Witte Huis staat. Een perfecte plek om dagelijks te demonstreren en te observeren.  Samen met zijn  eigenaardige, maar intellectuele vrienden van de Camel Club bespreekt hij samenzweringstheorieën die het Witte Huis in de doofpot probeert te stoppen.

images

Wanneer de leden bij een van de vergaderingen op Roosevelt Island toevallig getuige worden van een moord op een agent zijn zij opeens onderdeel van een samenzwering. Oliver Stone probeert de laatste steen boven tafel te krijgen, waarbij zijn pad gekruist wordt door Secret Service agent en vriend Alex Ford. De mannen ontdekken een grootschalig complot dat niet alleen betrekking heeft op Amerika, maar op de hele Arabische wereld. Met gevaar voor eigen leven volgen ze het spoor van verraad, zelfs tot in het Witte Huis…

Samenzwering – Wat ik van het boek vond

In Samenzwering maakt de lezer kennis met de wereldvreemde leden van de Camel Club. Een gevarieerd gezelschap met ieder unieke en eigenaardige eigenschappen. Bij het ontrafelen van het immense complot gaat deze eigenaardige club de strijd aan met tegenovergestelde karakters; egoïstische, gluiperige en valse  mensen. Het boek heeft een prettige schrijfstijl, dat heel soms in het boek naar mijn idee wat de langdradig wordt. Baldacci gebruikt zijn kennis en ervaring over de Amerikaanse politiek en rechtspraak goed in dit boek en laat zijn kritiek hierop in het boek goed doorschemeren. In combinatie met de nodige spanning, realisme en originaliteit zet hij met dit eerste deel van de Camel Club een goed boek neer.

Waardering ****

6 thoughts on “David Baldacci – Samenzwering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *