Overig

Nynke Laanstra – De losbandige vrouw

Op twitter en andere social media had ik al veel over dit boek gelezen. Niet alleen van mijn mede boekenbloggers, maar ook van Nynke Laanstra zelf. Zij is namelijk een van de personen die ik volg op twitter. Haar boek stond al op het lijstje om te gaan lezen en daarom was ik ook blij verrast toen ik door haar werd benaderd om het boek De Losbandige vrouw te recenseren. En daar heb ik geen moment spijt van gehad.

9200000008555480

De Losbandige vrouw, de dame in kwestie,  is Fien Bolhuis. Een getrouwde vrouw van middelbare leeftijd die naast haar huwelijk met Wim ook een nieuwe carrière tegemoet gaat als directrice van een verzorgingstehuis. Het gaat haar voor de wind, maar schijnt bedriegt. Fien heeft haar man Wim keihard bedrogen. Vanwege een onverwerkt jeugdtrauma is Fien met een ex-collega in een manipulatieve SM-affaire terecht gekomen. Wim doet voorkomen alsof hij haar heeft vergeven, maar hij zet alles op alles om haar leven te ruïneren, net zoals zij het leven van Wim heeft verwoest.

Wim en Fien zijn realistisch. Een Nederlands echtpaar waarvan het 18-jarig huwelijk niet over rozen gaat. Het zouden je buren, vrienden of zelfs je ouders kunnen zijn (alhoewel je daar natuurlijk liever niet aan wilt denken…).

Het boek beschrijft het geweten van Wim en Fien, ze voeren complete gesprekken met zichzelf. Ondanks dit is het boek niet saai, ik vond het juist jammer dat het boek eindigt met een cliffhanger! Natuurlijk worden er in dit boek seksscènes beschreven, maar dit staat niet centraal in dit boek. Het is een thriller waarin de lezer kennismaakt met zieke geesten, manipulatieve spelletjes en onverwerkte jeugdtrauma’s.

Hoe gaat het verder? Komen de snode plannen Wim boven tafel en hoe rekent Fien af met haar verleden? Deel twee wil ik zeker gaan lezen.

Waardering ****

5 thoughts on “Nynke Laanstra – De losbandige vrouw

    1. Dat is het ook! Normaal gesproken zie je wel overeenkomsten tussen boeken, maar een dergelijk scenario was ik zelf nog niet tegengekomen.

  1. Ik vond het dus helemaal niets. Origineel plot maar echt te veel herhalingen, te veel uitleg, te veel fouten en best saai. Ondanks de soms mooie zinnen absoluut niet de moeite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *