Algemeen

Nieuwe aankopen

Het was dan eindelijk zover. Ik zou het gaan beleven, voor het eerst in mijn leven. Thuis had ik mij al voorbereid. Tasje mee, geld mee en bewust de pinpas thuisgelaten. Ik zag het al helemaal voor me. Gillende vrouwen, overvolle trolleys en krakende hersens om een weloverwogen besluit proberen te nemen tussen al die mooie, scherp geprijsde boeken. Ja, je begrijpt het goed. Ik ging naar het boekenfestijn.

tumblr_lrkkm6S66K1qzfac7o1_500

Niet gaan, wel gaan, niet gaan, wel gaan. De hele week was ik al aan het twijfelen. Rationeel versus emotioneel. Hoofd versus gevoel. De stapel ongelezen boeken keek mij verwijtend aan. Gelukkig ben ik een emo-mens en vol enthousiasme stapten wij vanochtend vroeg in de auto.

Daar aangekomen bleek het helemaal niet zo hysterisch te gaan als ik dacht. Het was rustig bij de ingang en ook konden we rustig de boeken op de tafels bekijken. Mooie prijsjes en zeker mooie boeken! Maar ik ben trots op mijzelf. Ik heb mij weten in  te houden. De verwijtende blik van mijn ongelezen boeken stond nog op mijn netvlies gebrand. Wat wij wel mee hebben genomen is het volgende:

 1. Paulo Coelho – Het leven van een strijder
 2. Niccolo Ammaniti – Laat het feest beginnen
 3. Shandi Mitchell – De tragische lotgevallen van de familie Mikolajenko
 4. Joe Hill – Zwart hart
 5. Andrew Parker – Genesis Enigma

Al met al hebben we ons rustig ingehouden. Op het laatst zag ik tussen alle bomen het bos ook niet meer. Ondertussen had ik ook zoveel titels voorbij zien komen, dat ik het op een gegeven moment ook niet meer opnam. Toen de verwarring ontstond welke rij ik nu wel had gehad en welke niet, vonden wij het mooi geweest en zijn naar huis gegaan. Wanneer het boekenfestijn weer in de buurt is, zijn we weer zeker van de partij!

Wat zijn jouw ervaringen met het bezoeken van het boekenfestijn?

Trouwens, wisten jullie dat bij www.boekenkraam.nl ook altijd scherp geprijsde boeken worden verkocht? Daar koop ik mijn boeken vaak.

Liefs,
Sue

7 thoughts on “Nieuwe aankopen

 1. Ik heb bij mijn eerst boekenfestijn veel te veel boeken gekocht, telkens als ik wat leuk zag gooide ik het in mijn mandje om aan het einde er weer een stel uit te haken omdat het anders wel heel erg bond werd. Nu bijna een jaar later heb ik sommige boeken nog steeds niet gelezen en doe ik er ook een deel weg omdat ik ze toch niet ga lezen

 2. Ik ben nog nooit bij een boekenfestijn geweest en ik zou ook echt over een drempel getrokken moeten worden. Maar nu ik gelezen heb dat het ook rustig kan zijn, wil ik het ook een keer gaan proberen ! Wie weet..

  1. Haha..Het speelt altijd wel in mijn achterhoofd en toch kan ik mij er dan niet toezetten om niets te kopen.
   Of om de boeken van de stapel te lezen. Wat ik ook wel heb is dat sommige boeken die er al wat langer liggen, mij niet meer zo aanspreken als toen ik ze kocht.
   Heb jij dat ook?

 3. Leuk artikel! Klinkt heel herkenbaar. In het begin laadde ik mijn karretje altijd supervol, gewoon omdat de boeken zo goedkoop waren, maar veel staan nog altijd ongelezen in mijn kast, helaas. De laatste jaren doe ik het rustig aan, met een vast budget en een lijstje.

 4. Die stapel ongelezen boeken ken ik. Ik heb er door mijn hele huis stapeltjes van staan. En toch ga ik elke Koninginnedag weer groot boeken shoppen. Is Laat het Feest Beginnen van Ammaniti goed? Ik heb alleen nog maar Het Laatste Oudejaar van de Mensheid en Ik en Jij van hem gelezen. Die waren fantastisch.

  1. Ik heb een paar boeken van Ammaniti gelezen en vond ze erg goed. Zoals bijvoorbeeld Zo God het wil, Ik haal je op, neem je mee en Ik ben niet bang. Ik verwacht dat dit ook weer een topper zal zijn!

   De eerste zondag van juni vindt de jaarlijkse tweedehands boekenmarkt plaats in Zwolle… Ik denk dat ik niet ga. Met de nadruk op ‘denk’ :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *