Overig

Renee van Amstel – De overgave van Floor

De overgave van Floor. Het klinkt spannend en zo is het ook bedoeld. Overgeven aan spanning, aan de wil van iemand anders. Tot hoe ver ga je en wat zijn daarbij je grenzen?

mail.google.com_

Het boek is een erotische roman. Wat ik mij hierbij direct afvraag is of het boek in dit genre ook altijd beter is dan de film? Rare gedachte, die ik voor het lezen hoofdschuddend van mij afzet.

Floor is een succesvolle jonge vrouw, leuk om te zien en een gezonde dosis verstand. Op een feestje ontmoet ze Rick en Cupido heeft recht in de roos geschoten. Hopeloos verliefd storten zij zich in een relatie en vullen de eerste dagen hoofdzakelijk met seks. Hun band groeit en daarmee ook hun openheid naar elkaar toe. Tijdens een heftige vrijpartij geeft Rick aan dat hij interesse heeft om de wereld van BDSM te verkennen. BDSM… Ik associer dit persoonlijk met zweepjes, bondage en allerlei leren kleding. Een wereld die ik persoonlijk niet ken en nu direct warm loop om deze te ontdekken. Maar welllicht dat dit boek mijn gedachten kan veranderen.
Floor denkt hier toch anders over dan ik en volgt de eerste stappen van Rick in de psychologische wereld van dominantie en onderdanigheid.

De rollenspellen en opdrachten zijn voor Floor zo intens en spannend dat ze aan niets anders meer kan denken. Zelfs haar vriendin/collega Liza verwaarloost ze een beetje. Van parenclubs tot bondage, niets is Floor te gek. Maar wanneer haar vriend Rick haar grens nadert, wordt ze pijnlijk terug naar de realiteit gezogen.

Het boek is geschreven vanuit Floor. Zij neemt de lezer mee op haar ontdekkingsreis, maar laat de lezer geen kijkje nemen in haar persoonlijke leven. Dat vind ik jammer. Ik had graag meer willen weten over Floor. De psychologische, en daarmee ook juist gevaarlijke, kant van BDSM komt voornamelijk aan bod. De seksscenes zijn heftig en winden er geen doekjes om. To-the-point en zonder gene, het zal regelmatig bij lezers voor rode oortjes hebben gezorgd.

Het einde is abrupt en aan de ene kant ook een verrassing. Zeker gezien haar rol als ‘subje’ vraag ik mij af of dit realistisch is. Maar goed, ik ben dan ook geen deskundige op dit vlak.

Waardering ***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *