Spanning

Jilliane Hoffman – Doodsangst

Inspecteur Bobby Dees weet wat pijn is. Hij weet hoe het voelt om een kind te verliezen. En hij doet er alles aan om te voorkomen dat het iemand anders ook overkomt. Als de dertienjarige Lainey Emerson na Halloween niet thuiskomt, wordt Dees opgeroepen om haar te zoeken. Dus onttrekt hij zich aan het zelfgekozen isolement vol slapeloze nachten, verdriet en onrust waarin hij zich heeft teruggetrokken na de verdwijning van zijn eigen dochter – en belandt hij in een wereld die nog veel duisterder is dan die waarin hij zich al bevond.

Lainey werd voor het laatst werd gezien met haar vriendje, een mysterieus type dat ze via internet had ontmoet en die zichzelf  ‘El Capitan’ noemt. Dan komt Dees op het spoor van een kinderpornonetwerk en wordt hij geconfronteerd met het grootste monster dat hij ooit is tegengekomen. De klok tikt. En Laineys tijd is bijna om…

doodsangst_isbn_9789026127588_1_1388617464

Elaine Emerson is een dertienjarig, onzeker meisje dat op een dag spoorloos verdwijnt. Niemand heeft haar gezien en haar thuissituatie maakt het aannemelijk dat Elaine is weggelopen. Een nieuwe school, een perverse stiefvader en een moeder die zich nauwelijks om haar kinderen bekommert.

Maar Bobby Dees, inspecteur en expert als het gaat om vermissende kinderen, denk er heel anders over. Zijn intuitie geeft aan dat er meer aan de hand is dan een meisje dat haar geluk ergens anders zoekt. Als snel komt Bobby op het spoor van ElCaptain.

ElCaptain legt op verschillende chatsites en op diverse plekken op internet contact met jonge meisjes. Jonge meisjes die al snel van hem gecharmeerd raken en met hem afspreken. Waarna ze nooit meer worden gezien. Meisjes die al maanden vermist zijn, worden dood teruggevonden. Houdt de dader de meisjes gevangen? En hoeveel tijd hebben ze nog om Elaine te vinden? Voor Bobby is het een tikkende tijdbom. Vooral als blijkt dat de dader mogelijk iets te maken heeft met de verdwijning van zijn eigen dochter.

Doodsangst beschrijft op realistische wijze de gevaren van internet. De lezer volgt het verhaal van Elaine; het moment dat ze in contact komt met Elcaptain en het moment dat ze wordt ontvoerd. Daarnaast volgt men het verhaal van Bobby. De verdwijning van zijn dochter heeft een behoorlijke impact op zijn huwelijk en het verhaal beschrijft hoe Bobby de zoektocht naar zijn dochter ondanks alles doorzet. De onvoorwaardelijke liefde van een ouder voor een kind, de gevaren in de wereld voor jonge kinderen zijn (helaas) realistisch. Het plot van het verhaal vond ik een minpuntje. Liever had ik gezien dat het plot in het verhaal zelf verwerkt zou worden.

Waardering ***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *