Spanning

Gillian Flynn – Duisternis

Libby Day was zeven en de enige overlevende nadat haar 15-jarige broer Ben haar zusjes en moeder met bruut geweld om het leven had gebracht. Met een paar ontbrekende vingers en tenen legde Libby destijds een belastende verklaring af tegen haar broer. Ben werd veroordeeld voor de moorden en verdween achter de tralies.

9200000007043242

Libby; een wees, armzalig en lui. Jarenlang kon zij profiteren van diverse giften die mensen over hadden voor de enige overlevende van de of ‘Het bloedbad van Kansas’. Maar een keer houdt het op, er zijn nog meer slachtoffers in de wereld en als Libby ongeveer 30 jaar oud is, lijkt er aan de stroom geld een einde te komen. De Kill-club, een club met fanatieke burgers die spraakmakende moorden willen oplossen, hebben een aardig bedrag over voor harde bewijzen die Ben zouden moeten vrijpleiten. In eerste instantie is Libby cynisch, maar al snel slaat ook bij haar de twijfel toe. Was Ben echt in staat om haar moeder en zusjes te vermoorden? Van wie is die mysterieuze schoenafdruk bij het raam en met wie heeft zij Ben horen praten op de avond van de moorden?
Libby duikt in haar eigen verleden en belandt in een confronterende en emotionele achtbaan vol duistere praktijken en een schrijnend (familie)verhaal.

Wat ik van het boek vond

In het boek worden de verhalen vanuit het oogpunt van moeder Day en Ben Day in 1985 afgewisseld met het heden. Wanneer de verhaallijnen bij elkaar komen, volgt er een spetterende ontknoping. Dit was mijn eerste kennismaking met schrijfster Gillian Flynn en zeker niet de laatste. De manier van schrijven zorgt er voor dat je in het hoofd van de hoofdpersonen kan gluren. Ondanks dat de verhalen van moeder Day en Ben flashbacks zijn, had ik echt de moeite om mijzelf in het gareel te houden en niet heel hard te roepen ‘Nee, niet doen!’.

Waardering ****

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *