Overig

Michael Grant – Verlaten

Het lijkt een regelrechte nachtmerrie. Poef! Geen lichtflits en geen harde knal. Iedereen boven de 15 jaar is verdwenen. Waarheen? Niemand heeft een idee. Maar wel dat de stad Perdido Beach binnen korte tijd een grote chaos wordt. De stad zit vol kleine kinderen die zorg nodig hebben. Maar terwijl deze kinderen schreeuwen om hun ouders, barst de strijd om het leiderschap los.

1001004006199676

Sam, een 14- jarige geboren leider, is rustig en maakt weloverwogen besluiten. Een heldenverhaal uit het verleden zorgt ervoor dat kinderen naar hem luisteren. Maar Sam zit niet op het leiderschap te wachten, maar is  juist op zoek naar de oorzaak en de oplossing van de grote poef! Hoe komt het dat de stad compleet geïsoleerd door een ondoordringbare muur om de stad en dat alle communicatiemiddelen onbruikbaar zijn? Samen met zijn vrienden Astrid en Quinn gaat hij op zoek. Althans, dat probeert hij.

Hij wordt tegengewerkt door zijn aartsrivaal en eerste klas bullebak Orc. Voor geweld deinst hij niet achteruit en Sam en zijn vrienden worden in hun zoektocht naar de oorzaak hevig belemmerd. Maar niet alleen Orc en zijn kameraden willen macht door middel van geweld afdwingen. Uit een school net buiten de stad komt een groep leerlingen onder leiding van de 14- jarige Caine bevelen uitdelen.

Tijdens de chaos in de stad ontwikkelen diverse kinderen bovennatuurlijke talenten. De strijd om het leiderschap is dan in alle hevigheid losgebarsten. Snelle acties zijn belangrijk, aangezien de eerste kinderen al binnen afzienbare tijd 15 jaar worden. En wat gebeurt er dan?

Misvormingen, X-menachtige gevechten en doorontwikkelde dieren zijn niet nieuw, maar het is gemakkelijk om te lezen. Het is het eerste boek in de serie, maar nodigt mij niet direct uit om deel 2 te pakken.

Desalniettemin geef ik Verlaten van Michael Grant ***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *